Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Leder.

Radikal bommert


Studvest skriver denne uken om at Radikal liste for første gang på syv år ikke vil stille til studentparlamentsvalg. Grunnen de oppgir for å ha foretatt dette valget er mangel på folk, lite motivasjon og at Studentparlamentet har et for snevert fokus.

Det er vanskelig å se hvordan å ikke stille til valg skal løse noen av disse problemene. Man skaffer folk og motivasjon ved å ta del i debatten og overbevise studenter om at «vi har rett». Det at Radikal liste ikke stiller til valg vil hvertfall ikke føre til at Studentparlamentet kaster blikket ut fra fakultetsbyggene og diskuterer de større perspektiver i de retninger de radikale ønsker. Det blir dermed å anse som en fallitterklæring både overfor studentene i Bergen og de andre listene når Radikal liste nå gir opp å kunne være med på å forme debatten. For å kunne diskutere svaret på de store spørsmålene, må det nødvendigvis være noen der som stiller dem.

Samtidig er det ikke tvil om at den politiske apatien som eksisterer i størstedelen av studentmassen må gjøres noe med. Under forrige studentparlamentsvalg var det kun 16 prosent av studentene som ga sin stemme. Med enda mindre deltakelse fra studentpolitikerne er det ingen sjanse for at dette tallet vil stige. Vi trenger en aktiv politisk debatt for å engasjere studentene, og det oppnås best når det er mange som argumenterer for sin mening. Uenighet er bra. Uenighet er første skritt på veien til enighet og positiv utvikling.

Det er udiskutabelt at det i de kommende årene vil være mange viktige student- og samfunnsdebatter, som for eksempel kampen om 11 måneders studiestøtte og hvilken behandling narkomane fortjener. Som en aktivt deltakende studentmasse har man stor tyngde å komme med, men om motparten vet at man ikke egentlig har studentgruppen bak seg, blir det lett å dytte studentsynspunktet ut av diskusjonen.

For studentene i Bergen sin del er det derfor ikke tvil om at det beste for den politiske utviklingen er at både Radikal liste og mange flere finner folkene og motivasjonen, og leverer inn en liste til Studentparlamentets valg.

Studvest har nye nettsider!

Vi er stolte av å kunne melde at vi i Studvest endelig har byttet ut våre gamle nettsider. Ta turen innom www.studvest.no og si din mening!Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LEIARAR