Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Ønsker puddel, ikke vaktbikkje


Studentforeningsleder Gudbrand Qvale ved NHH ønsker seg ikke en vaktbikkje, men en puddel. Det vitner om manglende forståelse for pressens rolle.

Tekst: MARIANNE BÅRDSGJERDE (ANSVARLIG REDAKTØR I K7BULLETIN)

K7Bulletin er «ukritisk kritisk» skriver kjernestyreleder Gudbrand Qvale i forrige nummer av Studvest, og mener at studentavisen slår opp sensasjoner for sensasjonens skyld. Bakgrunnen for oppstyret er et oppslag om at ledelsen i NHHS tilbakeholder en rapport som er kritisk til UKEN10.

Innlegget beviser nok en gang at Qvale går på autopilot: «Vær kritisk – så lenge dere skriver godt om oss».

MOTSTRIDENDE KRITIKK

Argumentasjonen i kronikken viser at festord som åpenhet og debatt ikke blir fulgt opp i praksis. Qvales retorikk tar livet av seg selv, og det grenser til det pinlige når han ikke klarer å følge opp sin egen logikk.

«K7Bulletin kan bidra positivt i utviklingen av vår organisasjon, ved å sette søkelyset på sentrale utfordringer», skriver han. Men hvis ikke organiseringen av UKEN er en «sentral utfordring» i Studentforeningen– hva er det da som kvalifiserer til definisjonen?

Videre hevder Qvale at han ønsker åpenhet for å sikre bred fremstilling av saken. Men hvordan kjernestyrelederen skal sikre bred dekning og mediedebatt når han tilbakeholder informasjon, er for meg komplett uforståelig. At personhensyn denne gangen er årsaken til hemmelighold, er i beste fall et vikarierende argument.

PRINSIPPLØST

Som tillitsvalgt i Studentforeningen forvalter Qvale store verdier på vegne av studentmassen. Det må være et minimum å forvente at lederen for 2700 studenter også kan svare på ting som er vanskelige. Kronikken etterlater et bestemt inntrykk av Qvale som en klassisk festtaler.

For virkeligheten har ofte vist seg annerledes enn i Qvales drømmeverden.

Gerd Liv Valla sa at hun aldri hadde lagt en finger på Ingunn Yssen, men når hun måtte svare for egne gjerninger var ordene lite verdt. LO-sjefen forklarte til pressen at hun ikke var «noen pusekatt»; kanskje er Gudbrand Qvale NHHS' egen pus.

SKANDALØS KRITIKK

«K7Bulletin har en vanskelig dobbeltrolle», skriver Qvale videre. Det er selvsagt corny å skrive kritisk om dem som sitter to kontorer bortenfor deg. Men å følge Vær Varsom-plakaten er enkelt. Å være uavhengig betyr ikke alltid å være kritisk – men selv å bestemme hvilke saker vi ønsker å forfølge. Og enkelte ganger er det konstruktivt å kritisere.

Kjernestyrelederen frykter at Bulle skal henge ut enkeltpersoner og lage ubegrunnede skandalesaker. Han konstruerer en falsk motsetning mellom det å skrive spennende artikler og det å være etiske.

Kritikken om at K7Bulletin er «ukritisk kritisk» står i også i kontrast med realitetene. En gjennomgang av de siste tolv hovedoppslagene viser at Bulle har en bred dekning av hendelsene i studentforeningen, med like mange positive som negative førstesider. Titler som «–Bongsystemet er ulovlig», «Sponsortørke i NHHS» og «Hemmeligholder Uken-rapport» har trolig vekket mest harme hos den sittende kjernestyreleder, mens gladsaker som «Aksjonsuken gav rekordresultat», «Best i Bergen», og «Tidenes billettsuksess» har gitt stud.nhh grunn til å smile.

Qvale viser tydelig at han ikke har gjort hjemmeleksen sin. En omtrentlig omgang med sannheten kan bli langt mer problematisk i «voksenlivet». Qvale mener Bulle er «ukritisk kritisk», mens selv blir hans egen troverdighet tynnslitt.

Det er langt mellom liv og lære.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LESARBREV