Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Leder.

Visjonsløse politikere


I en rekke av dagens aktuelle politiske spørsmål fremstår politikerne som administratorer i stedet for å argumentere for fremtidsrettede og nye løsninger. Blant annet ser vi det i forhold til både lyntog, miljø og olje, utenrikspolitikk og utdanning. Uavhengig av hva man måtte mene om disse spørsmålene, er fraværet av fremtredende og visjonære politikere klart som dagen. Det gjelder å holde stø kurs, og nåde den som tør foreslå større endringer.

Et av mange ofre for denne tankegangen, er studenters boligsituasjon. I en tid hvor retorikken tyder på en massiv satsing på det såkalte «kunnskapssamfunnet», står ikke de faktiske pengeoverføringene i stil. Resultatet blir utdanningsinstitusjoner som strekker seg over evne for å tilby flest mulig studenter en studieplass – flere studenter gir jo flere penger i kassa – og en boligsituasjon som i beste fall står på stedet hvil.

Fra regjeringens hold blir det opplyst om at man gjør mer enn hva tidligere regjeringer har gjort, men dette er ikke annet enn tom retorikk når situasjonen er som den er. På tross av minimale forbedringer holder man stø kurs, så får heller andre (les: private) tilby de resterende boligene. Dette på tross av at unge er blant dem som sliter mest på boligmarkedet, blant annet på grunn av minimal studiestøtte og et altfor lavt antall studentboliger. Likevel er det ingen toneangivende politikere som foreslår endringer som faktisk kunne forbedret situasjonen mer enn mikroskopisk.

Samtidig som studentboliger bygges i sneglefart og studentantallet vokser kraftig, kutter utdanningsinstitusjonene og tilbyr stadig dårlige undervisning. Studvest har ved en rekke anledninger vist hvordan dårlig økonomi har fått spesielt Det humanistiske fakultet ved UiB til å kutte i sitt tilbud.

De linjene som kuttes er de som til enhver tid oppfattes som minst attraktive for nye studenter, for disse har minst potensial til å gi klingende mynt i kassa. Tankegangen kan virke kynisk, men er en naturlig konsekvens av Kvalitetsreformen som fører til at universiteter og høgskoler får mer penger jo flere beståtte eksamener de avholder. Tolker vi debatten riktig, er dette en løsning det politiske etablissementet er fornøyd med.

Skal utdanningssatsingen være reell og troverdig, må også bevilgningene stå i stil til de flotte ordene. Dessverre ser det ut som om det blir stø kurs videre, som vanlig.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LEIARAR