Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Leder.

Hold arbeidsplassen ren


Usunt inneklima og dårlig renhold er ikke god tilrettelegging for læring.

I STUDVEST DENNE uken kan du lese om de begredelige forholdene på lesesalene ved utdanningsinstitusjonene i Bergen. Prøver analysert av professor Lise Øvreås viser at petriskåler plassert på ulike lesesaler i byen inneholdt i snitt omtrent ti ganger flere bakteriekolonier enn prøver plassert på ansattes kontor.

NÅR LEDER FOR administrativ og teknisk driftsavdeling ved Norges Handelshøyskole Erik Lundberg uttaler at de «må se at noe er galt før vi kan forbedre det», bør han tenke litt på hva konsekvensene av at noe er galt kan være. Hvis studenter må bli meget syke eller dø, og dette så må tilbakevises til lesesalen, før man skal ta problemer rundt arbeidsklimaet seriøst, vitner dette om en uforsvarlig ansvarsfraskrivelse. Slikt kan ikke aksepteres i et land som sier at utdanning er en høyprioritet.

UNIVERSITETS- OG HØYSKOLELOVEN sier at studentene, så langt det er mulig og rimelig, har krav på «forsvarlig inneklima og luftkvalitet» og at «lokalene blir vedlikeholdt og er rene og ryddige». Det bør ikke være verken umulig eller urimelig å sørge for at studentene sine forblir friske. En arbeidssituasjon som dette ville ikke blitt akseptert om det var de ansattes arbeidsplass det var snakk om. En slik tankegang underminerer likestillingen som i teorien skal eksistere mellom ansatte og studenters arbeidsforhold.

SLIK FORHOLDENE ER i dag er den jobben som blir gjort av utdanningsinstitusjonene ganske enkelt for dårlig. Lesesalen er studentenes arbeidsplass, og da må det være et minstekrav at man skal kunne oppholde seg der over lengre tid uten å måtte bekymre seg for hvilke bakterier man puster inn mens man suger til seg kunnskap. Et godt arbeidsmiljø er en viktig forutsetning for læring. Da bør man investere noen kroner i renhold og ventilasjon.

SAMTIDIG MÅ OGSÅ studentene ta sin del av ansvaret. I stedet for å kaste bananskallet sitt i søpla på lesesalen, kan man ta det med ut og finne en søppelkasse som faktisk blir tømt. Og skulle man være så uheldig å søle kaffe på gulvet, tørk det opp i stedet for å vente fire uker for å se om vaskepersonellet oppdager kaffeflekken.

SOMMER KOMMER!

I GRADESTOKKEN PRESSES kvikksølvet stadig høyere, og minnet om snøen som falt i sist uke er smeltet bort. Studvest tar seg nå en velfortjent sommerferie, og ønsker alle studenter en fabelaktig sommer. Vi er tilbake i august, og trenger da nye medarbeidere. Vil du være med?Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LEIARAR