Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

Paljetter til folket!


 

Tekst: ANNA KATHARINA FONN MATRE

Av og til er alt man trenger en god ballade med forutsigbar melodi og klisjéfylt tekst. Et par sus4-akkorder og noen kvinthopp i g-dur. Kanskje en liten gruppe dansende tenorer og en blond sopran med skremmende stort smil og intenst blikk. Hvorfor kan ikke verden være mer som en musikal?

Livet er fullt av korte enaktere som utspiller seg på gatehjørner, i butikken eller på jobb. Tilfeldighetene legger stadig opp til gode musikaløyeblikk i hverdagen, men vi lar sjansen gå fra oss gang på gang. Så hva med å bryte ut i sang neste gang fyren ved siden av deg på busstoppet spør deg hva klokken er?

Alt du trenger, er en god beat og et par repeterende akkorder på iphonen, så kan du synge en hvilken som helst musikalsang. Når jeg blir forelsket, vil jeg gjerne synge det ut på gaten akkompagnert av en rekke tilfeldig forbipasserende. Og hvem kunne vel ikke tenke seg å fremføre muntlig eksamen av full hals for sensor når den tid kommer? «Nervøs? Jeg? Neppe.» Så tar du frem paljettkjolen og flosshatten og setter i gang.

For kostymer er selvsagt et must. Glade sekstitallskjoler til damene, dress til gutta. Og pensko med steppesåler. Eller kanskje dramatiske kostymer à la den franske revolusjonen. Korsett og fjærboa. Bare fantasien setter grenser i musikalens verden.

Jeg tror mye kunne vært ordnet dersom livet hadde vært mer som en musikal. Bare prøv å krangle med kjæresten på rim. Eller forklare alvoret i søksmålet mot naboen sunget til musikk fra Wicked. Noe av det magiske med musikaler er at alle synes å gå i hop, enten de vil eller ikke. Alten og bassen følger hverandre i kjapp rytmeveksling, og tenoren finner sopranen i herlig samklang. Melodien blir et felles holdepunkt, og alle hjerter gleder seg.

Krøk ungene tidlig med lakksko og stemmegaffel allerede i vuggen, og gi oss musikal i hverdagen.Vi trenger det.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR