Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Krass kritikk?


«Retter krass kritikk mot eget fakultet». Det er overskriften i en sak i Studvest 30. januar, og det var ikke spart på kruttet.

Tekst: ARNE TJØLSEN og VISEDEKAN FOR UTDANNING VED DET MEDISINSK-ODONTOLOGISKE FAKULTET

Saken går ut på at medisinstudenter ved UiB mener at «fakultetsledelsen har trumfet gjennom et prosjekt som vil skade utdannelsen.» De frykter blant annet at overgangen til et rent profesjonsstudium til et bachelor-/master-løp over seks år vil bety mindre tid til klinisk arbeid og trening på pasientbehandling. Studentene mener at de ikke har hatt reelle påvirkningsmuligheter i prosessen.

Dette var en merkelig sak å våkne opp til. Jeg var intervjuet av StudVest om saken, men journalisten valgte å utelate flere viktige poeng. Som ville gjort saken mindre dramatisk, selvsagt.

Fakultetet mener:

Kritikken mot lite involvering av studentene bygger ikke på riktig informasjon. Studentene har vært representert i prosessen, og har bidratt svært konstruktivt i arbeidet. Det er ikke klart hva studentene frykter ved en bachelor-masterinndeling av studiet, og kritikken mot dette er ubegrunnet. Og: Det er lagt opp til mer og bedre klinisk trening i den nye studieplanen, ikke mindre. En viktig målsetting ved den nye studieplanen er å beholde den gode kliniske undervisningen vi er kjent for, og vi vil videreutvikle den med bedre involvering av studentene og mer nærhet mellom studenter og lærere.

Fakultetsledelsen har ønsket at studiet, som det første i Norge, skal ha en inndeling i en bachelor- og en mastergrad, begge på 3 år. Det er gode argumenter for det. Dette er kortversjonen:

Europeisk regelverk for høyere utdanning. Studenter som avbryter kan bygge på med en annen mastergrad. Bachelorgraden bør bli en aktuell grad i årene fremover i kombinasjon med andre utdanninger. Medisin-utdanningen skal ligge tydelig på et masternivå. Og: Vi har ikke sett alvorlige ulemper med en bachelor-master-inndeling.

For fyldigere argumenter, se fakultetets blogg: helsebloggen.b.uib.no

Vi setter pris på engasjement og debatt. Det er sunt og viktig. Denne saken var derimot ubalansert og sensasjonspreget. I ettertid har fakultetsledelsen blitt kontaktet av flere studenter (inkludert et par av de som ble intervjuet) som ikke kjenner seg igjen i framstillingen til StudVest.

Hvis målsetningen til Studvest er å drive med balansert journalistikk, så har de et stykke å gå.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LESARBREV