Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

Spillegalskap


 

Tekst: ANDERS JAKOBSEN

Etter mange års erfaring med eksamensperioder har jeg begynt å lure på om jeg lider av spillegalskap. Ikke en spillegalskap som koster meg penger (spiller kun langoddsen, og stadig sjeldnere etter kun å ha vunnet 157 kroner en gang på 90-tallet da jeg kopierte kupongen til en kompis). Derimot en spillegalskap som stjeler verdifull studietid. For mens jeg sitter på universitetets datarom og kun bør konsentrere meg om å skrive oppgave, hender det at jeg heller bedriver tiden med internettspill. Og dette skjer med en økende frekvens jo nærmere eksamen eller oppgaveinnlevering kommer. På samme måte synker hyppigheten kraftig med en gang eksamen er ferdig eller oppgaven er levert. Da er det plutselig ikke like morsomt. Før neste eksamenssesong, vel å merke.

I fjor på denne tiden var det et meget enkelt og lite fancy skihoppspill som stjal tiden jeg heller burde brukt til å skrive oppgave. Nå har det seg heldigvis slik at denne spillegalskapen aldri har gjort at jeg ikke har fått levert oppgaver. Men jeg lurer litt på hvor mye mer behagelig en eksamensperiode hadde vært uten denne spillingen. Hvor mye ekstra tid hadde jeg hatt til å skrive diverse oppgaver da? Hvor mye unødvendig stress hadde jeg sluppet? Det er vel kanskje her noe av galskapen ligger. Jeg vet at det er mye bedre å heller skrive oppgave, men likevel blir det ofte bare ett spill til. Så ett til. Men det siste gikk så dårlig, så jeg må bare ta et siste. Og slik går skoledagen.

Denne vårens tidstjelende spill er et Scrabble-lignende spill. De som kjenner til Scrabble vet at man får (viktige) ekstrapoeng dersom man klarer å lage et ord av alle sju brikkene. Dette har gjort at jeg stadig oftere tar meg selv i å tenke på all mulige sju-bokstaversord (helst med sjeldne bokstaver som gir mye poeng) som SPURVEN eller BRØKENE, mens jeg heller burde tenkt på regresjonsanalyse, velferdsstatsmodeller og forskjellen mellom Keynes og Chicago-skolen.

Lyspunktet i denne spillegale tilværelsen er at jeg ikke er alene. Det hender jeg ser at personen ved siden av sitter og spiller ludo på sin PC, og raskt trykker vekk vinduet med spillet og skamfull fortsetter å skrive på oppgaven. Før vedkommende igjen tror jeg ikke lenger ser på, og fortsetter å spille.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR