Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

En uakseptabel studentboligsituasjon!


Tekst: ERLEND HORN (UNGDOMSKANDIDAT I BERGEN VENSTRE)

Bergen har i dag rundt 26 400 studenter. Ifølge Studentboligundersøkelsen 2010 utført av Norsk Studentorganisasjon har Bergen en dekningsgrad av studentboliger på drøye 12,3 prosent. Av de store universitetsbyene er det bare Stavanger som er dårligere i klassen med 9,1 prosent. Til tross for boligprosjektet på Grønneviksøren vil det i fremtiden fortsatt være både dyrt og vanskelig for studenter i Bergen å finne et rimelig sted å bo.

Den uakseptable boligsituasjonen for studenter i Bergen, og landet for øvrig, har vært ignorert av flere byråd og flere regjeringer. Alle partier, inkludert Venstre, må ta sin del av ansvaret for at norske studenter sover på madrasser i påvente av et sted å bo. Det måtte en finanskrise til, tre år etter at dagens regjering kom til makten, før de rødgrønne begynte å gi tilskudd som monnet til Samskipnadene rundt om i landet. Spørsmålet er om regjeringen tør å opprettholde satsingen på tusen nye boliger i året også når krisepakker ikke blir delt ut. Jeg for min del kommer til å være nervøs når statsbudsjettene blir lagt frem i årene fremover. For den nasjonale dekningsgraden er fortsatt på 13,8 prosent. Der har den ligget stort sett stabilt siden de rødgrønne gikk inn i regjeringskontorene.

Her i Bergen viser det mørkeblå byrådet en egen evne til å ikke tenke nytt og kreativt. Joda, tomter blir stilt til rådighet en gang i blant, men ingenting blir gjort for å stimulere private utbyggere til å bygge private boenheter egnet for studenter. De blir i stedet møtt med et omfattende byråkrati og krav til arealstørrelse, parkeringsplass og uteareal. Og hvorfor stemte ikke byrådspartiene eller de rødgrønne for Venstres forslag i bystyret om å ta kontakt med SiB med sikte på å frita samskipnadens boligmasse for eiendomsskatt? Dette kunne betydd enda flere sårt tiltrengte boliger.

Skal vi løse boligsituasjonen i Bergen må det tas et krafttak både nasjonalt og lokalt. Vi som politikere må vise både kreativitet og vilje til å prioritere studenter. Men til syvende og sist er det du som velger som må ta stilling til hvilket parti du tror er best egnet til å ta tak i denne utfordringen. Første mulighet er ved valget i 2011.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LESARBREV