Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Insomnia


 

Tekst: SIGRUN AKER NORDENG

Bare føtter på saueskinnsteppet er det siste du sanser før du pakker beina opp i sengen. Du puster rolig ut og konstanterer at blyantene er spisset, kalkulatoren har nytt batteri. Det eneste jeg må gjøre nå, er å møte opp, tenker du. Hodet treffer puten, og i en brøkdel av et sekund flykter tanken gjennom hodet: «Tenk om jeg ikke får sove».

8 timer igjen til eksamen.

Man trenger jo bare syv timer søvn.

7 timer igjen til eksamen.

6 timer igjen.

Det er sikkert sovestillingen. Etter vertikale og horisontale vendinger, hører du fortsatt fjerne skarrerop fra ungdomsklubben rundt hjørnet. Sov da! Gamle pusteøvelser fra yogatimen du var på, prøves ut. Pust pes. Kom igjen. Eller hva med den muskelteknikken. Venstre bein er tungt. Og høyre. Og hele kroppen. Spenn. Slipp.

5 timer igjen.

Høy på panikkrusen ringer du en du vet er glad i deg, uansett. «Hei» sier du, men kjenner at hjerterytmen øker i frekvens i det personen i andre enden sier: "Uff da". Dunk. Dunk.

4 timer igjen.

Dunk. Dunk. Spenn. Slipp. Pust pes. Tikk takk. Så, midt i all den muterte støyen - i et brøkdel av et sekund - flykter alle tankene ut samtidig.

Og når du du strekker ut føttene og treffer saueskinnsteppet dagen etter, er nattens herjinger ingenting annet enn nok et tilbakelagt kapittel.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR