Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
I Grieghallen venter jegerne på mat.

De ferske byttedyrene


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
JOBB NY STUDENT I BERGEN

Tekst: ØYVIND LEFDAL EIDSVIK

– Vil du på Metro? Her, ta en brosjyre.

Utenfor Grieghallen denne morgenen midt i august står samfunnets rovdyr klare. Utstyrt med glinsende brosjyremateriell og et vinnende vesen tar de imot de aller nyeste studentene. De som skal legge igjen flere hundre tusen kroner hver, før de om noen år forlater byen i en nesten obligatorisk tur til Oslo etter jobb.

Attpåtil gir de vekk drops og kaffe. Gavmildheten deres er helt utrolig.

Men det er lenge til. Først skal de starte på universitetet. De ferske skal oppleve studentlivets gleder, og, som Dnb Nor er flinke til å fremheve, sorger. Særlig de økonomiske. For om rovdyrene utenfor Grieghallen er grådige etter bytte, kan jegerne innenfor betongpianoets vegger mer ta det med ro.

De vet at milliarder av kroner skal bytte eier, hvert år. Rovdyrene kan gni seg i hendene, der de i Grieghallens andre etasje får gi råd til nykomlingen.

DnB Nor sier ja og ha om din monetære fremtid (bruker de ikke gjøre det i bankene?). Gaia vil ha deg som sjåfør (har vi ikke stillingsannonser for den slags?), eller få deg til å bruke flybussen (finnes der alternativ?). Borgermesterens kaffehus vil ha deg til å drikke kaffe (kanskje uventet for noen), og stiller selvsagt med smaksprøver (takk, den smakte). Og mens den ferske rektor Sigmund Grønmo med rolig stemme forklarer tusen ferske studenter inne i konsertsalen hva en dekan gjør, vil Nextgentel ha deg til å kjøpe et, ja, du kan gjette selv.

160.000 kroner er prisen rovdyrene har betalt for å stå i Grieghallen i to dager. Attpåtil gir de vekk drops og kaffe. Gavmildheten deres er helt utrolig. Politikere stresser samarbeidet mellom næringsliv og høyere utdanning, men mener neppe at velkomsten til nye studenter skal bli et utstillingsvindu for å kapre nye kunder.

Slipp næringslivet inn til den kompetansen og arbeidskraften studentene har, ikke fordi vi passer så godt inn i et total student-program. Velkomstarrangementet i Grieghallen er et godt tiltak som ikke bør skjemmes med ballonger, godteri og en liten kopp kaffi.

Etter så mye informasjon at hjernen ber om stille meditasjon, kan de nye studentene gå hjem. Utenfor Grieghallen står de mest standhaftige, åtseldyrene, klare til et siste overfall.

– Vil du ha et helt utrolig billig telefonabonnement? Her, ta en brosjyre.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KOMMENTARAR