Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Livet etter krigen


 

Tekst: JOHAN LIE HAMMERSTRØM

Det er gått tre og et halvt år siden undertegnede vandret inn i det som i dag bare er kjent som «Brakka». Det skal dog sies at de fleste som jobber i Studvest i dag, ikke aner at «Brakka» refererer til Studvests gamle lokaler bak HF-fakultetet. Lenger unna dagens glasspanorama i Studentsenteret kan man vanskelig komme. Nettopp denne følelsen av å ha blitt en loslitt veteran, som stadig snakker om «i 2006» eller «i 2007», gjør at det føles naturlig at dette blir undertegnedes siste ord for denne avisen.

Etter 76 artikler om alt fra angst i Düsseldorf til julebordsproblemer på NHH er det på tide å kaste inn håndkleet. «Å være journalist, er like mye en diagnose som det er en jobbeskrivelse», har Anna Quindlen en gang sagt. Det gjelder spesielt godt i en studentavis. Yrkesskadene kommer raskere enn man rekker å ironisere dem vekk. For å nevne et knippe: En evne til å ekstrem-tabloidisere alle argumenter man kommer med i diskusjoner (– Jeg ville heller ha studert journalistikk i Mogadishu enn i Bodø!) Alt som skjer i ditt dagligdagse liv blir omformulert til en klisjéfylt overskrift inne i hodet ditt (Kom kjempesent på vorspiel! – Helt uholdbart, raser bekjent av gjerningsmannen). Kaffe har mistet sin effekt som oppkvikkende, og inntas istedenfor som substitutt for vann (– Sett på full kanne, jeg er tørst). Pluss et forhold til tidsfrister som antakeligvis vil gi fatale konsekvenser i fremtidige livssituasjoner (– Skal bare ta én telefon til!)

Når man ser tilbake på det hele så har Studvest gitt meg en elendig døgnrytme, starten på en belastningsskade og en ekstrem skepsis til folk som presenterer seg som «studentpolitikere». Så var det dette med en haug av gode venner, alvorlig mye latter, to sommerjobber og flere gode minner enn det er plass til på innsiden av hodet. Takk for meg. Her settes streken.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR