Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Pandoras flatpakke


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
NY STUDENT I BERGEN

Tekst: WALTER N. WEHUS

Jeg tror fullt og fast at om man begjærer sin nestes asen og oppfører seg generelt småkjipt i det jordiske liv, kommer man til Ikea når man dør.

De som har vært snille og spist sine fiskeboller med andakt hver søndag kommer antakelig til møbelmessen i Milano, men alle vi andre er dømt til å håndtere flatpakker hver eneste dag resten av evigheten.

Det er ikke det at jeg ikke liker møblene. Alt jeg eier og har og noensinne kommer til å kjøpe har sitt opphav dypt inne i de svenske skoger, hvor en gjeng med alver sitter og skrur fra hverandre fullt brukbare møbler og dytter dem inn i små pappesker. Like fullt er jeg på randen av nervøst sammenbrudd etter bare noen få timer i et varehus blant bordet Palle og Cd-søylen Benno.

Jeg blir gående rundt med en mildt undrende mine, mens jeg på måfå løfter og veier på ting jeg aldri kommer til å kjøpe. Vil Åbo-lampen gjøre seg i hjørnet? Trenger jeg flere stearinlys? Er det egentlig billig med 60 kroner for en halv kilo köttbullar? Til slutt ender jeg opp med noe jeg absolutt ikke vil ha, og som jeg må tilbake og bytte et par dager senere. Dermed gjentar hele den grufulle syklusen seg i det uendelige.

Flatpakker er noe av det mest truende for det mannlige selvbildet siden barokken (da alle gikk med parykk og hvite silkestrømper uansett). Om man ikke klarer å sette sammen noen plankebiter selv med en utførlig bruksanvisning og alle skruer hjertet begjærer, trenger man ikke noen Darwin til å fortelle en at evolusjonstoget har kommet og gått.

Nå er dessverre et av de uunngåelige aspektene ved studenttilværelsen at man blir nødt til å flytte stort sett hele tiden. Og det er ikke før man skal pikke sammen pakket sitt at man finner ut hvor mye kommoden Svälte egentlig veier. Å prøve å skru fra hverandre et Ikea-møbel for å få det ut av døren er som å prøve å dele en grevling opp i små, individuelt fungerende deler.

Når alle vi småslemme ankommer det store Ikea-varehuset i det hinsidige, kan vi i det minste prise oss lykkelige for at vi ikke var Hitler eller Dubya i et forrige liv. For de står der i Ikea-skjorter og hjelper kunder som har fått en sofa med bare tre ben, eller som vil klage på at köttbullene har salmonella.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR