Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Kronikk.

Gi oss din utfordring!


ENGASJEMENT. - Det handler om å utfordre verden rundt oss, og universitetet vi utdanner oss ved, skriver Synnøve Mjeldheim Skaar i denne ukas kronikk. ARKIVFOTO: ØYVIND ZAHL

Ved Universitetet i Bergen jobber fire studentpolitikere på heltid, blant annet for å skaffe dere 11 måneders studiestøtte og flere lesesalsplasser.

Tekst: SYNNØVE MJELDHEIM SKAAR (LEDER AV STUDENTPARLAMENTET VED UNIVERSITETET I BERGEN)

Godt nytt år UiB-studenter, og selvsagt alle andre også!

Har du hørt om Studentparlamentet ved UiB? Vet du hva studentpolitikk eller studentdemokrati er? Kanskje fikk du med deg at det var valg forrige semester, men er ikke helt sikker på hvem og hva det var til?

Studentpolitikk handler om å arbeide for at dine studievilkår skal være best mulig.

Vi i Studentparlamentets arbeidsutvalg har vært på plass på kontorene våre på Studentsenteret i litt over to uker nå. I løpet av de to ukene har vi som mange av dere bekymret oss for iskalde leiligheter og frosne vannrør, men vi har også fått kommet i gang med arbeidet vårt.

INTERNASJONAL UKE

Denne uken er det internasjonal uke på UiB, der har du en fantastisk god mulighet til å enkelt få informasjon om hvor og hvordan du skal komme deg på utveksling. Internasjonal uke arrangeres av UiB etter at Studentparlamentet tok initiativ til dette i fjor. Vi håper du benytter sjansen og kommer deg ut på utveksling! De første ukene har vi også planlagt å være synlige på fakultetene. Vi håper du tar kontakt når vi kommer til ditt fakultet, enten du har en sak eller et spørsmål til oss.

Studentparlamentet arbeider for dine interesser som student ved Universitetet i Bergen. Studentparlamentet består av 25 personer som velges av UiB-studentene hver høst. Vi velges via lister som kjemper om stemmen din på bakgrunn av hva hver liste mener er viktigst for å oppnå best mulig studievilkår. Studentparlamentet velger hvert år et arbeidsutvalg på fire personer til å arbeide på fulltid som parlamentets utøvende organ.

Best mulig studievilkår omfatter at vi arbeider kontinuerlig for at UiB skal bli et enda bedre sted å studere. Studentparlamentet er det øverste studentpolitiske organet ved Universitet i Bergen. Det betyr at dersom du er UiB-student, er det vi som er din stemme overfor ledelsen på universitetet. Da arbeider vi blant annet for at kvaliteten på utdanningen din skal være best mulig og at studentarbeidsplassene på UiB skal være mange nok og gode nok til at du har en bra arbeidsplass å gjennomføre studiene dine på. For at UiB skal bli et enda bedre studiested er det viktig at vi som er studenter gir tilbakemelding om hva som må endres og forbedres. Vår jobb er å bringe videre og å få gjort noe med tilbakemeldingene.

SAMARBEID

Selvsagt kan ikke bedre studievilkår oppnås ved kun å arbeide på UiB, og derfor arbeider vi for UiB-studentenes interesser på flere arenaer. Blant annet kjemper vi videre for 11 måneders studiestøtte og bedre finansiering av høyere utdanning, i fellesskap med studenttillitsvalgte fra alle universiteter og høgskoler i Norge. I lag med andre utdanningsinstitusjoner i Bergen arbeider vi for at kommunen skal finne tomter til flere studentboliger.

Studentparlamentet utarbeider hvert år et arbeidsprogram der man velger ut de sakene arbeidsutvalget skal få til i løpet av sitt år. Arbeidsprogrammet for 2010 skal vedtas i Studentparlamentet 25. januar. Her har alle UiB-studenter tale og forslagsrett. Dersom du har en sak du mener bør være prioritert i året som kommer, har du mulighet til å foreslå og argumentere for dette. Du finner oss i Egget på Studentsenteret fra klokken 17.00.

VIKTIG I 2010

Selv før arbeidsprogrammet for 2010 er vedtatt er det noen saker vi har grunn til å anta vil være viktige i 2010. For eksempel at den vanskelige økonomiske situasjonen UiB er i, ikke skal gå ut over kvaliteten på utdanningene våre. Videre vil vi styrke bachelorgraden, slik at den er en fullverdig utdanning og ikke bare en forberedelse til mastergradsstudier. Vi skal arbeide for at UiB-studenter får bedre muligheter til å delta i forskning som en del av studiene, både på bachelor- og masternivå.

Det vil være viktig å fortsette arbeidet for at alle fakulteter skal ha lokaler til studentorganisasjonene sine. Vi skal også kreve at du har gode og spennende utvekslingstilbud uansett hvilket fakultet du er student ved, og at utvekslingsstudentene som kommer til UiB får det best mulig.

VI TRENGER DEG

Du kan også bidra! Å være student handler om å bidra med noe: Det handler om å utfordre verden rundt oss, og universitetet vi utdanner oss ved. Å utfordre Universitetet i Bergen er vår og din oppgave. Vi skal blant annet utfordre hvordan UiB tenker om utdanning og miljø. Din jobb er å utfordre forelesere, medstudenter, deg selv og ikke minst oss. Det håper vi du gjør: Utfordre oss til å arbeide med de sakene du og dine medstudenter mener det er viktig å gjøre noe med.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KRONIKKER