Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

Et langsomt farvel


 

Tekst: EMILIE NORDSKAR

Jeg skal hjem igjen snart. Jeg skal hjem dit jeg kommer fra, forlate Vestlandets hovedstad og ta fatt på noe nytt. Jeg gleder meg egentlig litt. Jeg gleder meg til å høre den deilige Østlandsdialekten kurre seg fram med sine herlige rullende r-er, jeg gleder meg til å slippe regn og våte ullgensere som lukter høgg og klam barnehage. Jeg gleder meg til å sitte på buss, sitte på trikk, sitte på t-bane, og jeg gleder meg til å vite hvor alt er igjen. Jeg er rett og slett ganske klar for å komme hjem.

Men likevel blir det et sårt øyeblikk, å forlate min midlertidige hjemby hvor jeg tross alt har tilbrakt to og et halvt år. Jeg merker jeg sliter litt med å gi slipp på å skulle ta stilling til paraplykvalitet og antall regndøgn. Plutselig har det noe for seg å se på værmeldingen igjen. Jeg gruer meg nesten til å skulle ha et forhold til andre sko enn gummistøvler, for det blir fort så mange valg. Nå skal jeg attpåtil miste den herlige, ektefølte forargelsen som oppstår når jeg ikke klarer å kalkulere meg fram til når bussen egentlig skal komme, fordi jeg ikke skjønner opplegget med starttidspunkt og reiseminutter.

For ikke å snakke om det lystbetonte bråket fra fotballpuben. Aldri mer skal jeg få slengt duggfriske halvlitere i håret og høre de herlige jubelbrusene fra ustødige bergensere med tårer i øynene, på vei hjem fra byen. Jeg må ta stilling til en ny hverdag fakta talt. Det vil faktisk ta meg mer enn tjue minutter å komme meg fra den ene siden av byen til den andre. Jeg vil måtte investere i månedskort for å kunne manøvrere meg fram. Snakk om slit.

Men hva verre er; jeg må faktisk ta farvel med folk jeg har blitt skikkelig glad i. Kort tur over fjellet, sier du, men faktum er at den togturen tar seks, om ikke syv, lange timer og at fly pleier å være ganske dyrt for min merkverdig lette lommebok. Så jeg merker jeg er litt molefunken. Jeg vil kanskje ikke dra likevel. Men nå er det nok en gang så, at mitt liv som fastboende «bergenser» er over, og at livet som bokmålsridder og tigerstadsbeboer begynner på ny.

Ha det.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR