Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

I den mørkeste krok


 

Tekst: ANNA KATHARINA FONN MATRE

Så satt hun der da. Og lurte på hvor tiden hadde blitt av. Den måtte befinne seg et sted mellom den siste kaffen i kantinen og innflytningsfesten til han kjekke utvekslingsstudenten hun hadde dumpet innom en gang i januar. Den gang livet var en lek og Hegels filosofi like fjernt som horisontlinjen – i bevegelse, på flukt bort fra nuet. Alltid en kaffepause unna.

Hun tvinnet håret med to fingre mens hun bladde et par siden fremover i boken. Hadde hun ikke lest dette før? Hun kjente igjen sin egen skrift i margen, og lurte fortvilet på om dette var noe hun hadde forstått for bare fire dager siden.

Hun hadde prøvd det meste. Mozart måtte vike for Rammstein, før hun slo seg til ro med tysk åttitallspop, som hun siden forkastet til fordel for Joan Armatrading. Ingen av spillelistene fikk henne til å gå opp i noen høyere enhet med noe av det hun leste. Hun følte seg snarere knyttet til angsten som kom krypende nærmere for hver time. Noen ganger svartnet det helt før hun igjen fikk overtaket.

«Fornuften er en prosess», leste hun, og lurte på hva som skjedde dersom man skippet prosessen og gikk direkte til fornuftsbiten. Det ante henne at hun og Hegel aldri kunne blitt bestevenner IRL.

Og mens Joan Armatrading sang om love and affection, kjempet den lille mauren seg videre. I bibliotekets mørkeste krok, det var her hun skulle finne denne berømte dannelsen. Hun visste at når eksamen endelig var overstått, og dannelsen sikret, ville verden se helt annerledes ut. ”Dersom våren er en prosess, går jeg sannelig glipp av den også,” tenkte hun.

Hun kikket rundt på de andre arbeidsmaurene. Bleke og alvorlige alle sammen satt de der. Uvitende om vårens kraftfulle mirakelkur. Og lurte på hvor tiden hadde blitt av.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR